Rietland

Eten

Gevoed door de omgeving

Een menu is meestal niet meer of minder dan een opsomming van ingrediënten. Dat is handig en overzichtelijk natuurlijk. Maar wij nemen bij deze graag even de moeite om het verhaal achter onze menu’s te vertellen.
Rietland ligt midden in het groen, tussen bomen, koeien, boerderijen en planten. Een omgeving rijk aan ingrediënten voor landelijke gerechten. Gezond eten ook, aan tafels gemaakt van de bomen die ooit langs de oprijlaan stonden.

Wij zochten een aantal leveranciers bij ons in de buurt die ons van topkwaliteit ingrediënten verzorgen, voor alles van het brood tot de veldboeketten. Schuin tegenover de boerderij woont Harm Bosma die de leverancier is van groente, fruit en de bloemen. En nog dichter bij huis: onze eigen kruidentuin bij het terras. Onze zuivelproducten komen deels uit Haule. Jansma levert ons onder andere biologische karnemelk, biologische eieren, buffelmozzarella en Flevosap.
Ons vlees komt bij boerderij de Lindenhoff in Baambrugge vandaan. Hun visie sluit goed aan bij onze identiteit. Een citaat van hun website:

“We zijn ons ervan bewust dat we de aarde in bruikleen hebben. Als goede rentmeesters voelen we ons verplicht zo verantwoordelijk mogelijk met producten om te gaan. Voor onszelf, maar ook voor een volgende generatie”

www.lindenhoff.nl

Daarnaast serveren we vlees van 'eigen erf'; Marjan (die af en toe ook bij ons in de keuken werkt) en Jelle houden in Lageland op kleine schaal varkens, schapen en af en toe een koe. (www.meatjellemarjan) Ook rondom Rietland grazen hun schapen om de reuzeberenklauw in toom te houden, en om ons te voorzien van lamsvlees. Onze heerlijke metworsten komen van hun varkens en worden door henzelf op ambachtelijke wijze gemaakt en gerookt. Voor de vis op het menu maken we gebruik van de viswijzer (www.goedevis.nl). Ook voor ons brood hebben we een bijzondere bakker gevonden: Klaes Hoekstra uit Bedum (gekozen tot beste bakker van het jaar) heeft behalve een bijzondere bakkerij ook bijzondere broden.

Dscf0757 Jp Barbora En Pizza 2


Met deze ingrediënten zet onze kok Leo van Gilst heerlijke gerechten op tafel. Als het diner of buffet op tafel staat, zal hij persoonlijk uitleg komen geven en kan onze sommelier Michiel Dommering een passende wijn adviseren. Het is ook mogelijk om in overleg een wijnarrangement te serveren.

Eet smakelijk!