Rietland

Locatie

Ruimte om te genieten.

Alles in en rond Rietland ademt ruimte.

Rietland ligt midden in het uitgestrekte natuurgebied bij Noorddijk. Aan de rand van de stad Groningen. De rust die de plek uitademt, heeft zijn weerslag op de gang van zaken bij Rietland.
We zijn gewend de tijd te nemen voor een klant. Geen opgejaagde bediening, geen piepende magnetrons.
Maar dat wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt wordt. Behalve de rust die de omgeving biedt, is ook het landelijke harde werken een vanzelfsprekendheid. De boerderij is door de eigenaren zelf volledig gerestaureerd en ingericht. Met authentieke bouwmaterialen en de overtuiging dat je best iets terug mag zien van de persoonlijkheid van de makers.

Rietland Wagf 59
Dsc 0368 Jpg B

De grote zaal van de verbouwde boerenschuur is verdeeld in een begane grond (met dansvloer) en een grote vide, waardoor de ruimte nooit te groot aanvoelt en pas bij een groep van 250 mensen te klein wordt. De zaal heeft de charme van een warm bruin café, heeft een groot terras aan het water en een veld om te spelen.

In 2014 hebben we aan de voorzijde van het pand een nieuwe zaal gebouwd wat we het Voorhuis noemen. Een heel andere stijl, maar wel weer met natuurlijke materialen; hout, beton en staal. De stijl is een mix van industrieel en vintage. Het Voorhuis wordt veel gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten en feesten tot ca. 150 personen. Het terras kijkt uit op het natuurgebied van Natuurmonumenten.

Beide zalen hebben op het terras de mogelijkheid tot een kampvuurtje.


Daarnaast is er een authentiek Gronings kroegje in het pand, om bijvoorbeeld in klein gezelschap te eten, maar ook geschikt voor opa die het feestgedruis even wil ontlopen met een krant en een jenevertje.


Nog een bijzonderheid: een paar honderd meter verderop ligt de Stefanuskerk. Een prachtige officiële trouwlocatie van de gemeente Groningen.

ruimte om te dansen
ruimte om te dansen

Al met al bieden we vooral ruimte om te genieten. Of dat nou tijdens een reünie, een bruiloft, een personeelsfeest of een diner is. Binnen of buiten. Overdag of ’s avonds. We gaan graag eens met je om de tafel zitten, zodat je de sfeer in je op kunt nemen. Dan horen wij graag wat je zoekt. Want elk feest is voor ons maatwerk. Rietland ligt op fietsafstand van de stad Groningen en is gemakkelijk te bereiken vanaf de ringweg. Parkeergelegenheid is er in overvloed. We hopen hiermee een beeld te hebben geschetst van Rietland. Maar om een goede indruk te krijgen, is het natuurlijk leuker om eens te komen kijken. mail even van te voren om teleurstellingen te voorkomen: info@rietland.net

Rietland is aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland en hanteert de Uniforme Voorwaarden Horeca, zie: http://www.khn.nl/uvh-nl