Rietland

Eten

Gevoed door de omgeving

Een menu is meestal niet meer of minder dan een opsomming van ingrediënten. Dat is handig en overzichtelijk natuurlijk. Maar wij nemen bij deze graag even de moeite om het verhaal achter onze menu’s te vertellen.Rietland ligt midden in het groen, tussen bomen, koeien, boerderijen en planten. Een omgeving rijk aan ingrediënten voor landelijke gerechten. Gezond eten ook, aan tafels gemaakt van de bomen die ooit langs de oprijlaan stonden.

We proberen zoveel mogelijk te werken met biologische producten; van de koffie (van Tiktak uit Groningen), de thee (van Clipper, ook Fairtrade) tot de zuivelproducten en de eieren, en ook de wijnen die we inkopen via ‘Bart’. daarnaast halen we ook graag zelf wijnen uit Italië uit de Marken. Bij van Gelder groente hebben we een fijne leverancier gevonden voor onze groente en fruit.

Daarnaast hebben we natuurlijk onze eigen kruidentuin bij het terras, waar we ook pompoenen, courgettes en andere zomergroente verbouwen op kleine schaal.

Ons vlees komt van iets verder, dat halen we bij boerderij de Lindenhoff in Baambrugge. Hun visie sluit goed aan bij onze identiteit. Een citaat van hun website:


“We zijn ons ervan bewust dat we de aarde in bruikleen hebben. Als goede rentmeesters voelen we ons verplicht zo verantwoordelijk mogelijk met producten om te gaan. Voor onszelf, maar ook voor een volgende generatie”

www.lindenhoff.nl

Daarnaast serveren we vlees ‘van eigen erf’; Marjan (onze kok) en Jelle houden in Lageland op kleine schaal varkens, schapen en af en toe een koe. (www.meatjellemarjan) Ook rondom Rietland grazen hun schapen om de reuzebereklauw in toom te houden. Onze heerlijke metworsten komen van hun varkens en worden door henzelf op ambachtelijke wijze gemaakt en gerookt.

Voor de vis op het menu werken we met seizoensvis zodat we kunnen bekijken welke vis op dat moment het meest verantwoord is om in te kopen.

Dscf0757 Jp Barbora En Pizza 2


Met deze ingrediënten zetten onze koks Hans van der Veen en Marjan Koning heerlijke gerechten op tafel. Als het diner of buffet op tafel staat, zal onze kok persoonlijk uitleg komen geven en kan onze sommelier Michiel Dommering ook een passende wijn adviseren. Het is ook mogelijk om in overleg een wijnarrangement te serveren.